Bisglycinát hořečnatý
celkem 375 mg - 100 % RHP*
Spojení hořčíku s aminokyselinou glycinu způsobuje vyšší biodostupnost minerálu horčíku a jeho lepší absorpci v organismu. Více o účincích této formy najdete ve studiích.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Malát hořečnatý
celkem 375 mg - 100 % RHP*
Spojení hořčíku s kyselinou jablečnou (v iontovém stavu označení malát), která se přirozeně vyskytuje v ovoci a zelenině, má vynikající biologickou dostupnost a vstřebatelnost v organismu. Malát je meziprodukt v citrátovém cyklu (Krebsův cyklus), což je klíčová metabolická dráha zodpovědná za tvorbu energie ve formě adenosintrifosfátu (ATP).
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Taurát hořečnatý
celkem 375 mg - 100 % RHP*
Spojení minerálu hořčíku s organickou kyselinou taurin, který je přirozenou součástí žluči a účastní se spousty metabolických procesů v těle. Více o účincích této formy najdete ve studiích.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Citrát hořečnatý
celkem 375 mg - 100 % RHP*
Citrát hořečnatý je spojení hořčíku, který je navázán na kyselinu citronovou přirozeně se vyskytující v citrusových plodech. Je známá pro svou vynikající biodostupnost v organismu. Více o účincích této formy najdete ve studiích.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Glukonan hořečnatý
celkem 375 mg - 100 % RHP*
Glukonan hořečnatý je forma hořčíku navázána na kyselinu glukonovou, přirozeně se vyskytující látku v ovoci, medu a víně. Tato kyselina zvyšuje vstřebatelnost hořčíku do organismu. Více o účincích této formy najdete ve studiích.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Laktát hořečnatý
celkem 375 mg - 100 % RHP*
Forma hořčíku, která je vázána na kyselinu mléčnou, která zlepšuje vstřebatelnost tohoto minerálu v organismu.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Vitamín D3
10,5 μg - 200 % RHP*
Vitamín D3 (cholekalciferol) je v tucích rozpustný sekosteroid, který se přirozeně tvoří ve spodních vrstvách kůže z cholesterolu po vystavení slunci (UV záření). V naší zeměpisné šířce se vitamín D v kůži nevytváří po 6 měsíců v roce a proto je důležité jej přijímat ze stravy nebo suplementovat. Přispívá k normální hladině vápníku v krvi a k zdravému stavu kostí, zubů a k normální činnosti svalů. Podporuje normální vstřebávání vápníku a fosforu ze stravy a příznivě působí na imunitní systém. Je získáván z lišejníku a je proto vhodný i pro vegany.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.