Quercetin
330 mg
Flavonoid ze skupiny polyfenolů, který je v přírodě široce zastoupen, nejvíce však v potravinách jako jsou libeček, šťovík, kopr, ředkvičky, cibule, bobule, kadeřávek nebo koriandr. Quercetin je velmi rychle metabolizován v organismu a je spojován především se schopností chránit buňky před oxidativním stresem způsobeným volnými radikály, které mohou narušit struktury buněk a tím urychlit stárnutí organismu. Další benefity quercetinu najdete ve studiích pod obrázkem.
Extrakt ze sofory japonské (Sophora Japonica).
Kurkuma dlouhá
200 mg
Curcuma longa je vytrvalá bylina, původem z jižní Asie (Indie), která dorůstá do výšky až 1,5 m. Pěstuje se na Srí Lance, v Číně, v Indonésii nebo Peru. Aktivní látka kurkumin je obecně považována za jednu z nejlepších superpotravin na světě. Získává se extrakcí z kořene kurkumy a často se používá jako koření v asijské kuchyni. Kurkumin je silný antioxidant a působí protizánětlivě. Podporuje správnou funkci imunitního systému, trávení a působí příznivě na zdraví pleti.
Extrakt z kořene (98 % kurkuminu).
Pterostilben
170 mg
Polyfenol, známý také jako dračí krev, se nachází v některých druzích ovoce, jako jsou borůvky, hrozny a arašídy. Svou strukturou je velice podobný světoznámé látce resveratrolu, ale má o 80 % vyšší biodostupnost díky dvěma methoxyskupinám, které zvyšují jeho absorpci v organismu. Má silné antioxidační vlastnosti. Studují se jeho neuroprotektivní účinky na mozek a na zachování zdravé hladiny krevního cukru.
Extrakt z plodu brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus).
ALA
170 mg
Kyselina alfa-lipoová (ALA) je nasycená mastná kyselina, která se nachází v řadě potravin, jako jsou špenát, brokolice, játra a rajčata. Hraje důležitou roli v bioenergetických reakcích v mitochondriích. Studie naznačují, že s věkem v těle výrazně ubývá a tím způsobuje rychlejší stárnutí organismu. Ze studií také vychází, že působí jako silný antioxidant a pomáhá tělu pomáhat se zbavováním se škodlivin (detoxifikační funkce).
Extrakt z hroznových jader
100 mg
Vinná réva (Vitis Vinifera) se pěstuje v různých oblastech světa, především v mírném podnebí (Francie, Itálie, Chile). Semena z révy obsahují cenné sloučeniny a bioaktivní látky. Suší se a následně zpracovávají na extrakt. Tradice použití jader sahá až do starověkých civilizací, kdy se používaly na podporu kardiovaskulárního zdraví. Nejvýznamnější aktivní látkou v semenech jsou proanthokyanidiny, což je skupina antioxidantů. Podporuje správnou funkci imunitního systému, podporují normální činnost cévní soustavy a normální stav pokožky. Další benefity vinné révy ve studiích pod obrázkem.
Lipozomální vitamín C
90 mg - 112 % RHP*
Ve vodě rozpustná látka citlivá na teplo a na oxidaci. Většina zvířat a rostlin si syntetizuje vitamín C sama, člověk ne. Předávkování není možné, nadbytečné množství se vyloučí močí. Vitamín C v lipozomální formě překonává bariéry trávicího traktu a následně se lépe vstřebává do krevního řečiště - mnohonásobně více oproti klasické kyselině L-askorbové. Je rovněž velmi silným antioxidantem, čímž přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a podporuje tvorbu kolagenu v chrupavkách i kůži.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Extrakt ze zeleného čaje
90 mg
Veškeré černé, bílé a zelené čaje pocházejí z jedné rostliny, a tím je právě čajovník čínský (Camellia sinensis). Podle archeologických nálezů se tento nápoj pije již 5000 let. Indie a Čína byly první místa, kde se tato rostlina začala pěstovat a svou popularitu si zachovala až dodnes. Extrakt z listů zeleného čaje je bohatý na polyfenoly ze skupiny katechinů a pozitivně působí na kognitivní funkce, povzbuzuje, podporuje duševní a fyzickou vitalitu těla, pro pokožku zářící zdravím a příznivě působí na náš imunitní systém.
Extrakt z listů zeleného čaje.
Koenzym Q10
75 mg
Aktivní forma ubiquinol. Q10 je sloučenina funkčně podobná vitamínům, která je obsažena ve většině lidských buněk vyjma červených krvinek a buněk v oční čočce. Koenzym je důležitý pro produkci energie v buňkách, zejména v srdci, kde se nachází v největší koncentraci. Pomáhá přeměňovat živiny z potravy na využitelnou energii (ATP). Zároveň slouží jako účinný antioxidant v mitochondriích a lipidových membránách, kde pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem. Je z části syntetizován v těle a z části jej přijímáme potravou. S věkem podíl vlastní syntézy koenzymu Q10 klesá, s čímž je spojeno i zrychlené stárnutí organismu.
Vitamín E
20 mg - 167 % RHP*
Forma DL-α-tokoferyl-acetát. Vitamín E je rozpustný v tucích. Existuje v osmi různých formách z nichž DL-α-tokoferyl-acetát (alfa-tokoferol) má nejlepší biologické účinky v těle. Vyskytuje se v lískových oříšcích, mandlích, v rostlinných olejích nebo v mase. Během tepelné úpravy nebo mražení vitamín E degraduje. Jedná se o jeden z nejvýznamnějších antioxidantů (pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem). Působí i příznivě na pokožku, kterou pomáhá chránit před následky UV záření a pomáhá zlepšit elasticitu pokožky. Více o benefitech ve studiích pod obrázkem.
* RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.
Lutein
3 mg
Lutein je v přírodě se vyskytující karotenoid, který je produkován výhradně rostlinami a dříve se využíval jako potravinářské barvivo. Nachází se ve větším množství v listové zelenině (kadeřávek, špenát) a ve žlutě zbarvených rostlinách a ovoci (měsíček, pampeliška, kukuřice, lichořeřišnice). Jak lutein, tak strukturálně podobný zeaxanthin se hromadí v sítnici (retina) lidského oka. Plní v sítnici ochrannou úlohu proti poškození volnými radikály vznikající modrou částí viditelného spektra světla. Pokles míry pigmentace žluté skvrny je podle studií spojen s rizikem pro lidské oko. Konzumace více než 2,4 mg/den prokazatelně snižuje četnost výskytu problémů v čočce oka. Více ve studiích pod obrázkem.
Extrakt z květů měsíčku lékařského (Calendula officinalis).