Chromozoom logo

ANTIOXIDANT

Doplněk stravy s přírodními antioxidanty a vitamíny k ochraně buněk před oxidativním stresem. Balení na měsíc.

690 Kč/ks
Ušetříte 25 Kč/ks
665 Kč/ks
Ušetříte 25 Kč/ks
Ušetříte 50 Kč/ks
640 Kč/ks
Ušetříte 50 Kč/ks
690

Cena s DPH (616 Kč bez DPH)

Cena s DPH (616 Kč bez DPH)

Portfolio produktů

Genetický polymorfismus v genu MnSOD se vyskytuje u cca 40 % populace. Tito jedinci jsou tak geneticky náchylnější k oxidativnímu stresu způsobeného volnými radikály a k poškození buněk.

Popis produktu

Jedny z celosvětově nejvyhledávanějších aktivních látek s mnoha vědeckými studiemi, které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem, k přirozené obranyschopnosti, působí protizánětlivě a přispívají ke zdravému stavu pokožky.

Zatímco volné radikály jsou přirozenou součástí procesů našeho těla, jejich nadměrné množství může vést k oxidativnímu stresu, způsobovat poškození buněk, poškození DNA a přispívat k různým zdravotním problémům. Vyvážená strava bohatá na antioxidanty může spolu se zdravým životním stylem pomoci působit proti negativním účinkům volných radikálů a udržovat celkové zdraví organismu. Antioxidanty neutralizují volné radikály tím, že přidají elektrony, aby volné radikály stabilizovaly a zabránili jim v poškození buněk.

Volné radikály vznikají jako vedlejší produkt metabolismu, kdy se z potravy tvoří energie, dále při nadměrném vystavování se UV záření a jiné radiace nebo při expozici cigaretovému kouři. Volné radikály vznikají při infekcích a zraněních, nevhodnou stravou plnou nezdravých tuků a cukrů, požíváním alkoholu nebo drog, a v neposlední řadě také dočasně během velmi intenzivní fyzické zátěži.

Naše pečlivě vytvořená receptura je bohatá na přírodní antioxidanty, navržené tak, aby neutralizovaly tyto škodlivé molekuly a chránily vaše tělo před jejich škodlivými účinky. Bojem proti oxidativnímu stresu podpoříte celkové buněčné zdraví, zářivost pokožky a imunitní systém. Investujte do svého zdraví a vitality ještě dnes.

Jedny z celosvětově nejvyhledávanějších aktivních látek s mnoha vědeckými studiemi, které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem, k přirozené obranyschopnosti, působí protizánětlivě a přispívají ke zdravému stavu pokožky.

Zatímco volné radikály jsou přirozenou součástí procesů našeho těla, jejich nadměrné množství může vést k oxidativnímu stresu, způsobovat poškození buněk, poškození DNA a přispívat k různým zdravotním problémům. Vyvážená strava bohatá na antioxidanty může spolu se zdravým životním stylem pomoci působit proti negativním účinkům volných radikálů a udržovat celkové zdraví organismu. Antioxidanty neutralizují volné radikály tím, že přidají elektrony, aby volné radikály stabilizovaly a zabránili jim v poškození buněk.


Volné radikály vznikají jako vedlejší produkt metabolismu, kdy se z potravy tvoří energie, dále při nadměrném vystavování se UV záření a jiné radiace nebo při expozici cigaretovému kouři. Volné radikály vznikají při infekcích a zraněních, nevhodnou stravou plnou nezdravých tuků a cukrů, požíváním alkoholu nebo drog, a v neposlední řadě také dočasně během velmi intenzivní fyzické zátěži.

Naše pečlivě vytvořená receptura je bohatá na přírodní antioxidanty, navržené tak, aby neutralizovaly tyto škodlivé molekuly a chránily vaše tělo před jejich škodlivými účinky. Bojem proti oxidativnímu stresu podpoříte celkové buněčné zdraví, zářivost pokožky a imunitní systém. Investujte do svého zdraví a vitality ještě dnes.

Genetické okénko

Oxidační stres je příčinou i důsledkem narušené funkční homeostázy (stability vnitřního prostředí našeho těla), což způsobuje stárnutí. Proč jsou ale i v populacích, kde mají lidé podobnou stravu a životní styl, velké rozdíly v délce a kvalitě života? Může za to z velké části genetika.

Antioxidační kapacita našeho organismu je podmíněna dvěma faktory: přirozenou schopností produkce látek, které bojují s volnými radikály a přísunem antioxidantů z naší stravy. Pokud nese jedinec určité genetické varianty (polymorfismy), tak je jeho přirozená obranyschopnost organismu slabší než u ostatních. Takovým příkladem může být polymorfismus v genu MnSOD, který kóduje antioxidační enzym SOD2 chránící buňky před oxidačním poškozením. Způsobuje u SOD2 až o 30 – 40 % nižší antioxidační aktivitu ve srovnání se standardní variantou, a proto zvyšuje náchylnost lidského těla k oxidativnímu stresu. Vyskytuje se u cca 40 % populace, což není zanedbatelné číslo, a tito jedinci jsou tak geneticky náchylnější k oxidativnímu stresu způsobeného volnými radikály a k poškození buněk.

Nás doplněk stravy ANTIOXIDANT doporučujeme všem. Byl navržen s ohledem na nejběžnější genetický profil populace tak, aby minimalizoval nejen dopady těchto běžných polymorfismů, ale také dopady nevhodné životosprávy a nedostatku antioxidantů ve stravě a tím co nejlépe zvyšoval antioxidační kapacitu našeho těla.

Aktivní látky

Prozkoumejte obsažené aktivní látky do nejmenšího detailu

Quercetin

330 mg

Flavonoid ze skupiny polyfenolů, který je v přírodě široce zastoupen, nejvíce však v potravinách jako jsou libeček, šťovík, kopr, ředkvičky, cibule, bobule, kadeřávek nebo koriandr. Quercetin je velmi rychle metabolizován v organismu a je spojován především se schopností chránit buňky před oxidativním stresem způsobeným volnými radikály, které mohou narušit struktury buněk a tím urychlit stárnutí organismu. Je také spojován se zlepšením imunity, kardiovaskulárního zdraví a je zkoumán i jeho potenciál snižovat symptomy během sezónních alergií. Extrakt ze sofory japonské (Sophora Japonica).

Kurkuma dlouhá (Curcuma longa)

200 mg

Vytrvalá bylina, původem z jižní Asie (Indie), která dorůstá do výšky až 1,5 m. Pěstuje se na Srí Lance, v Číně, v Indonésii nebo Peru. Aktivní látka kurkumin je obecně považována za jednu z nejlepších superpotravin na světě. Získává se extrakcí z kořene kurkumy a často se používá jako koření v asijské kuchyni. Kurkumin je silný antioxidant a má protizánětlivé účinky. Přispívá k normální funkci imunitního systému, trávení a stavu pokožky. Extrakt z kořene (98 % kurkuminu).

Pterostilben

170 mg

Látka známá také jako dračí krev, je polyfenol, který se nachází v některých druzích ovoce, jako jsou borůvky, hrozny a arašídy. Svou strukturou je velice podobný světoznámé látce resveratrolu, ale má o 80 % vyšší biodostupnost díky dvěma methoxyskupinám, které zvyšují jeho absorpci v organismu. Má silné antioxidační vlastnosti a pomáhá snižovat riziko kardiovaskulárních poruch. Studují se jeho neuroprotektivní účinky na mozek a na zachování zdravé hladiny krevního cukru. Extrakt z plodu brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus).

ALA (kyselina alfa-lipoová)

170 mg

Nasycená mastná kyselina, která se nachází v řadě potravin, jako jsou špenát, brokolice, játra a rajčata. Hraje důležitou roli v bioenergetických reakcích v mitochondriích. Studie naznačují, že s věkem v těle výrazně ubývá a tím způsobuje rychlejší stárnutí organismu. Ze studií také vychází, že působí jako silný antioxidant a pomáhá tělu pomáhat se zbavováním se škodlivin (detoxifikační fuknce). Může mimo jiné zlepšit kognitivní funkce mozku a působit neuroprotektivně a protizánětlivě.

Extrakt z hroznových jader

100 mg

Vinná réva se pěstuje v různých oblastech světa, především v mírném podnebí (Francie, Itálie, Chile). Semena z révy se obvykle vyhazují během výroby vína nebo jiného zpracování hroznů, avšak obsahují cenné sloučeniny a bioaktivní látky. Suší se a zpracovávají na extrakt. Tradice použití jader sahá až do starověkých civilizací na podporu kardiovaskulárního zdraví. Nejvýznamnější aktivní látkou v semenech jsou proanthokyanidiny, což je skupina antioxidantů. Přispívá k normálnímu imunitnímu systému, reguluje krevní tlak a pomáhá zachovat normální funkce kardiovaskulárního systému. Zlepšuje stav pokožky, chrání ji před UV zářením a podporuje tvorbu kolagenu.

Lipozomální vitamín C

90 mg - 112 % RHP*

Ve vodě rozpustná látka citlivá na teplo a na oxidaci. Většina zvířat a rostlin si syntetizuje vitamin C sama. Přirozeně si jej nedovedou vytvářet například právě lidé. Předávkování není možné, nadbytečné množství se vyloučí močí. Vitamín C v lipozomální formě překonává bariéry trávicího traktu a následně se lépe vstřebává do krevního řečiště - mnohonásobně více oproti klasické kyselině L-askorbové. Je rovněž velmi silným antioxidantem, čímž přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Přispívá ke zmírnění symptomů nachlazení a zkracuje jeho trvání. Pomáhá v regeneraci tkání, zlepšuje vstřebatelnost železa a přispívá k tvorbě kolagenu. Kuřáci, starší lidé nebo osoby se zvýšenou psychickou a fyzickou zátěží potřebují zvýšenou spotřebu vitaminu C a měli by užívat vyšší dávky než je obecně doporučeno. * RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.

Extrakt z listů zeleného čaje

90 mg

Veškeré černé, bílé a zelené čaje pocházejí z jedné rostliny, a tím je právě čajovník čínský (Camellia sinensis). Podle archeologických nálezů se tento nápoj pije již 5000 let, z čehož Indie a Čína byly první místa, kde se tato rostlina začala pěstovat a svou popularitu si zachovala až dodnes. Extrakt z listů zeleného čaje obsahuje polyfenoly ze skupiny katechinů, které působí jako antioxidanty. Právě proto je zelený čaj známý pro své významné antioxidační vlastnosti. Zelený čaj dále podporuje normální činnost cévního systému, kognitivní funkce, má vliv na udržení optimální tělesné hmotnosti a blahodárně působí na pokožku.

Koenzym Q10 (ubiquinol)

75 mg

Sloučenina funkčně podobná vitamínům, která je obsažena ve většině lidských buněk vyjma červených krvinek a buněk v oční čočce. Je důležitý pro produkci energie v buňkách, zejména v srdci, kde se nachází v největší koncentraci. Pomáhá přeměňovat živiny z potravy na využitelnou energii (ATP). Zároveň slouží jako účinný antioxidant v mitochondriích a lipidových membránách, kde pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem. Je z části syntetizován v těle a z části jej přijímáme potravou. S věkem podíl podíl vlastní syntézy koenzymu Q10 klesá, s čímž je spojeno i zrychlené stárnutí organismu.

Vitamin E (DL-α-tokoferyl-acetát)

20 mg - 167 % RHP*

Vitamin rozpustný v tucích, který existuje v osmi různých formách z nichž alfa-tokoferol má nejlepší biologické účinky v těle. Vyskytuje se v řadě potravin jako například v lískových oříšcích, mandlích v rostlinných olejích nebo v mase, ale během tepelné úpravy nebo mražení se vitamin E ničí. Jedná se o jeden z nejvýznamnějších antioxidantů (pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem). Dle studií vitamin E také přispívá k udržení zdraví červených krvinek, které distribuují kyslík po celém těle. Pomáhá předejít oxidaci LDL cholesterolu v cévách a působí i příznivě na pokožku, kterou pomáhá chránit před následky UV záření a pomáhá zlepšit elasticitu pokožky. * RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.

Lutein

3 mg

Extrakt z měsíčku lékařského (Calendula officinalis). V přírodě se vyskytující karotenoid, který je produkován výhradně rostlinami a dříve se využíval jako potravinářské barvivo. Lze jej nalézt ve větším množství v listové zelenině (kadeřávek, špenát) a ve žlutě zbarvených rostlinách a ovoci (měsíček, pampeliška, kukuřice, lichořeřišnice). Jak lutein, tak strukturně podobný zeaxanthin se hromadí v sítnici (retina) lidského oka. Plní v sítnici ochrannou úlohu proti poškození volnými radikály vznikající modrou částí viditelného spektra světla. Pokles míry pigmentace žluté skvrny je podle studií spojen s rizikem vzniku očních onemocnění (makulární degenerace, šedý zákal). Konzumace více než 2,4 mg/den prokazatelně snižuje četnost výskytu zakalení jaderné části čočky.

Quercetin

330 mg

Flavonoid ze skupiny polyfenolů, který je v přírodě široce zastoupen, nejvíce však v potravinách jako jsou libeček, šťovík, kopr, ředkvičky, cibule, bobule, kadeřávek nebo koriandr. Quercetin je velmi rychle metabolizován v organismu a je spojován především se schopností chránit buňky před oxidativním stresem způsobeným volnými radikály, které mohou narušit struktury buněk a tím urychlit stárnutí organismu. Je také spojován se zlepšením imunity, kardiovaskulárního zdraví a je zkoumán i jeho potenciál snižovat symptomy během sezónních alergií. Extrakt ze sofory japonské (Sophora Japonica).

Kurkuma dlouhá (Curcuma longa)

200 mg

Vytrvalá bylina, původem z jižní Asie (Indie), která dorůstá do výšky až 1,5 m. Pěstuje se na Srí Lance, v Číně, v Indonésii nebo Peru. Aktivní látka kurkumin je obecně považována za jednu z nejlepších superpotravin na světě. Získává se extrakcí z kořene kurkumy a často se používá jako koření v asijské kuchyni. Kurkumin je silný antioxidant a má protizánětlivé účinky. Přispívá k normální funkci imunitního systému, trávení a stavu pokožky. Extrakt z kořene (98 % kurkuminu).

Pterostilben

170 mg

Látka známá také jako dračí krev, je polyfenol, který se nachází v některých druzích ovoce, jako jsou borůvky, hrozny a arašídy. Svou strukturou je velice podobný světoznámé látce resveratrolu, ale má o 80 % vyšší biodostupnost díky dvěma methoxyskupinám, které zvyšují jeho absorpci v organismu. Má silné antioxidační vlastnosti a pomáhá snižovat riziko kardiovaskulárních poruch. Studují se jeho neuroprotektivní účinky na mozek a na zachování zdravé hladiny krevního cukru. Extrakt z plodu brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus).

ALA (kyselina alfa-lipoová)

170 mg

Nasycená mastná kyselina, která se nachází v řadě potravin, jako jsou špenát, brokolice, játra a rajčata. Hraje důležitou roli v bioenergetických reakcích v mitochondriích. Studie naznačují, že s věkem v těle výrazně ubývá a tím způsobuje rychlejší stárnutí organismu. Ze studií také vychází, že působí jako silný antioxidant a pomáhá tělu pomáhat se zbavováním se škodlivin (detoxifikační fuknce). Může mimo jiné zlepšit kognitivní funkce mozku a působit neuroprotektivně a protizánětlivě.

Extrakt z hroznových jader

100 mg

Vinná réva se pěstuje v různých oblastech světa, především v mírném podnebí (Francie, Itálie, Chile). Semena z révy se obvykle vyhazují během výroby vína nebo jiného zpracování hroznů, avšak obsahují cenné sloučeniny a bioaktivní látky. Suší se a zpracovávají na extrakt. Tradice použití jader sahá až do starověkých civilizací na podporu kardiovaskulárního zdraví. Nejvýznamnější aktivní látkou v semenech jsou proanthokyanidiny, což je skupina antioxidantů. Přispívá k normálnímu imunitnímu systému, reguluje krevní tlak a pomáhá zachovat normální funkce kardiovaskulárního systému. Zlepšuje stav pokožky, chrání ji před UV zářením a podporuje tvorbu kolagenu.

Lipozomální vitamín C

90 mg - 112 % RHP*

Ve vodě rozpustná látka citlivá na teplo a na oxidaci. Většina zvířat a rostlin si syntetizuje vitamin C sama. Přirozeně si jej nedovedou vytvářet například právě lidé. Předávkování není možné, nadbytečné množství se vyloučí močí. Vitamín C v lipozomální formě překonává bariéry trávicího traktu a následně se lépe vstřebává do krevního řečiště - mnohonásobně více oproti klasické kyselině L-askorbové. Je rovněž velmi silným antioxidantem, čímž přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Přispívá ke zmírnění symptomů nachlazení a zkracuje jeho trvání. Pomáhá v regeneraci tkání, zlepšuje vstřebatelnost železa a přispívá k tvorbě kolagenu. Kuřáci, starší lidé nebo osoby se zvýšenou psychickou a fyzickou zátěží potřebují zvýšenou spotřebu vitaminu C a měli by užívat vyšší dávky než je obecně doporučeno. * RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.

Extrakt z listů zeleného čaje

90 mg

Veškeré černé, bílé a zelené čaje pocházejí z jedné rostliny, a tím je právě čajovník čínský (Camellia sinensis). Podle archeologických nálezů se tento nápoj pije již 5000 let, z čehož Indie a Čína byly první místa, kde se tato rostlina začala pěstovat a svou popularitu si zachovala až dodnes. Extrakt z listů zeleného čaje obsahuje polyfenoly ze skupiny katechinů, které působí jako antioxidanty. Právě proto je zelený čaj známý pro své významné antioxidační vlastnosti. Zelený čaj dále podporuje normální činnost cévního systému, kognitivní funkce, má vliv na udržení optimální tělesné hmotnosti a blahodárně působí na pokožku.

Koenzym Q10 (ubiquinol)

75 mg

Sloučenina funkčně podobná vitamínům, která je obsažena ve většině lidských buněk vyjma červených krvinek a buněk v oční čočce. Je důležitý pro produkci energie v buňkách, zejména v srdci, kde se nachází v největší koncentraci. Pomáhá přeměňovat živiny z potravy na využitelnou energii (ATP). Zároveň slouží jako účinný antioxidant v mitochondriích a lipidových membránách, kde pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem. Je z části syntetizován v těle a z části jej přijímáme potravou. S věkem podíl podíl vlastní syntézy koenzymu Q10 klesá, s čímž je spojeno i zrychlené stárnutí organismu.

Vitamin E (DL-α-tokoferyl-acetát)

20 mg - 167 % RHP*

Vitamin rozpustný v tucích, který existuje v osmi různých formách z nichž alfa-tokoferol má nejlepší biologické účinky v těle. Vyskytuje se v řadě potravin jako například v lískových oříšcích, mandlích v rostlinných olejích nebo v mase, ale během tepelné úpravy nebo mražení se vitamin E ničí. Jedná se o jeden z nejvýznamnějších antioxidantů (pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem). Dle studií vitamin E také přispívá k udržení zdraví červených krvinek, které distribuují kyslík po celém těle. Pomáhá předejít oxidaci LDL cholesterolu v cévách a působí i příznivě na pokožku, kterou pomáhá chránit před následky UV záření a pomáhá zlepšit elasticitu pokožky. * RHP = Denní referenční hodnoty příjmu vitaminů a minerálních látek.

Lutein

3 mg

Extrakt z měsíčku lékařského (Calendula officinalis). V přírodě se vyskytující karotenoid, který je produkován výhradně rostlinami a dříve se využíval jako potravinářské barvivo. Lze jej nalézt ve větším množství v listové zelenině (kadeřávek, špenát) a ve žlutě zbarvených rostlinách a ovoci (měsíček, pampeliška, kukuřice, lichořeřišnice). Jak lutein, tak strukturně podobný zeaxanthin se hromadí v sítnici (retina) lidského oka. Plní v sítnici ochrannou úlohu proti poškození volnými radikály vznikající modrou částí viditelného spektra světla. Pokles míry pigmentace žluté skvrny je podle studií spojen s rizikem vzniku očních onemocnění (makulární degenerace, šedý zákal). Konzumace více než 2,4 mg/den prokazatelně snižuje četnost výskytu zakalení jaderné části čočky.

V čem se lišíme?

Chromozoom

Naše doplňky stravy nemají kromě účinných aktivních ingrediencí žádné další překvapení v podobě přidaných látek. Plnidla, škroby, protispékavé látky, emulgátory nebo syntetické konzervační látky u nás nenajdete.

Běžné doplňky stravy

Pozorně čtěte složení všech výrobků. U spousty doplňků stravy najdete ve složení i celou plejádu zbytečných přidaných látek, které snižují kvalitu výrobku nebo mohou být pro organismus dokonce nežádoucí.

Chromozoom:

Aktivní látky v našich doplňcích stravy pocházejí z prověřených zdrojů s certifikací, řádným testováním a vysokou kvalitou látek. Co najdete na obalu je i uvnitř. Dbáme na vysoký obsah aktivních látek s vysokou vstřebatelností, aby dané produkty měly co nejefektivnější účinek pro vaše zdraví.

Běžné doplňky stravy:

Produkty na trhu se mohou lišit jak svým složením, tak i různými stupni kvality, které z etikety většinou nevyčtete. Je velmi důležité srovnávat množství aktivních látek napříč různými produkty, od toho se pak odvíjí i cena. Doplňky stravy s nízkou cenou mají mnohokrát nízký obsah aktivních látek a celkově výrazně nižší nebo dokonce žádnou účinnost. Ceny takových produktů na gram daných látek mohou být ale překvapivě i mnohem vyšší.

Chromozoom:

Díky našemu týmu vědeckých expertů a partnerů jsme schopni prodávat produkty, které jsou založeny na zkušenostech a nejnovějších vědeckých studiích. Aktivní látky v našich produktech jsou precizně sestaveny tak, aby zajistily co nejvyšší efektivitu a účinnost pro dosažení vašich cílů.

Běžné doplňky stravy:

Prodávat doplňky stravy dnes už může každý, ale kombinovat látky tak, aby se navzájem nevyrušovaly, ale naopak se podporovaly, je opravdový um a vyžaduje spoustu let studií a zkušeností. Ověřujte si proto, jaké mají jiní prodejci zázemí a kdo na vývoji produktů spolupracoval.

Aktivní látky používané v produktech Chromozoom

Vitamíny

Vitamíny jsou biologicky aktivní látky, které si člověk nedokáže sám v těle vytvořit a proto je musíme přijímat ve stravě. Vitamíny mají v těle funkci tzv. biokatalyzátorů a také antioxidantů. Podílejí se na metabolismu živin a na vstřebávání minerálních látek. Každý vitamín má v těle svou specifickou úlohu a je potřeba je přijímat v optimálním množstvím tak, aby tělo správně fungovalo.

Minerály

Minerální látky jsou pro naše tělo esenciální stejně jako vitamíny. Slouží ke správné funkci biochemických reakcí v těle a spolupracují s vitamíny. Jsou nezbytné pro růst a metabolismus těla, podílí se na výstavbě pojivových tkání a činnosti svalů a mozku.

Bylinné extrakty

Zdravotně prospěšné účinky bylin vycházejí nejen z tisícileté tradice jejich užívání, ale také z moderních klinických studií, které jejich účinky potvrzují. Extrakty z kořenů, listů, květů nebo celých rostlin mezi něž patří například ashwagandha, kurkumin, gotu kola a další pomáhají v různých oblastech lidského zdraví: poskytují antioxidační ochranu, regulují hladinu stresu, přispívají ke zdraví pokožky nebo pomáhají s usnutím a kvalitním spánkem.

Medicinální houby

Funkční houby, mezi něž patří například chaga, cordyceps, korálovec ježatý a další, vždy patřily mezi významné léky starověkých kultur. Pomáhají s imunitou, energií, soustředěním, záněty nebo mohou sloužit jako významná prevence různých onemocnění.

ANTIOXIDANT

690

Včetně DPH a dopravy

FAQs

Chromozoom doplňky stravy představují výsledek myšlenky přinést na trh suplementy, které vycházejí z nejnovějších vědeckých poznatků a odborných zkušeností. Naším cílem je zajistit, aby naše doplňky stravy obsahovaly nejčistší, nejkvalitnější a nejlépe vstřebatelné formy jednotlivých účinných látek. Díky tomu jsme schopni zajistit, že naše produkty poskytují takový účinek, jaký uvádíme. Všechny naše produkty jsou navíc vyrobeny bez použití zbytečných přídaných látek. Jsme biotechnologickou společností specializující se na genetické testování a z tohoto důvodu se snažíme nejen poukázat na problém, ale především nalézt vhodné řešení. Naše produkty doporučujeme i z hlediska individuálního metabolismu živin a jiných genetických predispozic, které můžeme řešit preventivně.

Ač většina z nás žije v relativním blahobytu a netrpíme nenaplněním základních životních potřeb, potýkáme se s jinými problémy než naši předci. Sedavé zaměstnání, málo pohybu, přemíra stresu, nekvalitní spánek, snížená obranyschopnost, znečištěné ovzduší a nižší kvalita potravin jsou faktory, které mají postupný vliv na naše zdraví. Abychom se s nimi dokázali úspěšně vypořádat, musíme našemu tělu dodat něco navíc. Spousta informací nám prozradí i naše geny. Odhalí například sníženou vstřebatelnost určitých živin, jakým způsobem naše tělo umí přijaté živiny ze stravy metabolisovat, jakým potravinám se vyhýbat a další rizikové genetické predispozice našeho těla, které mohou každého z nás nasměrovat správným směrem k optimalizaci našeho zdraví pomocí vhodné stravy a suplementace.

Posuzování a schvalování léčivých přípravků v ČR je v kompetenci Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Uváděné indikace u léčivého přípravku jsou podloženy výsledky provedených klinických studií, musí být s nimi v souladu a mají vždy prokázaný účinek. Doplňky stravy, které oficiálně spadají do kategorie potraviny, nemohou dle platných právních předpisů deklarovat vlastnosti prevence, léčby nebo vyléčení onemocnění nebo na tyto vlastnosti odkazovat. Existuje nicméně seznam povolených zdravotních tvrzení podle Nařízení Komise (EU) č. 432/2012, který byl vytvořen na základě ověřených vědeckých studií o účincích aktivních látek (vitamínů, minerálů rostlinných extraktů a jiných látek). Veškeré informace o našich produktech jsou v souladu s touto legislativou.

Naše doplňky stravy se vyrábí v České republice. Samotné primární suroviny jako exotické rostliny nebo houby jsou získávány ze všech koutů světa, kde je zrovna jejich tradice a používání nejrozsáhlejší. Jednotlivé látky procházejí testem čistoty a kvality.

Veškeré aktivní látky, které najdete v produktech Chromozoom, pochází od prověřených dodavatelů s řádnou certifikací konformity látek a testů na obsah nežádoucích bakterií, plísní nebo těžkých kovů podle evropské legislativy.

Doručení zásilky domů nebo na výdejní místo můžete očekávat do 5 pracovních dnů po úspěšném objednání a zaplacení.

Věda ve váš prospěch

Máte-li zájem o novinky ze světa zdraví a genetiky, přihlaste se k odběru:

Odesláním souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů.