Rybí olej
500 mg
Rybí olej získávaný z volně žijících ančoviček z čistých vod severských moří. Čím tučnější ryba je, tím větší množství omega-3 má. Omega-3 kyseliny mohou být snadno poškozeny vlivem světla, vzduchu a vlivem vyšších teplot. Losos, sleď, ančovička, sardinka mají nejvyšší poměry mezi omega-3 a omega-6, až 7:1. Hromadí se v jejich tkáních po konzumaci planktonu nebo řas.
Omega 3
z toho 300 mg
Kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) jsou nejvýznamnější druhy polynenasycených omega 3 mastných kyselin, které jsou nepostradatelné pro mnoho tělesných funkcí. DHA je hlavní složkou šedé hmoty, což je zásadní pro správnou funkci mozku* a zrak*. Obě DHA a EPA přispívají k normální činnosti srdce*, udržení zdravé hladiny triglyceridů v krvi** a k udržení normálního krevního tlaku***. Primárním zdrojem omega-3 jsou fytoplankton a řasy, které se pak hromadí v rybách, které je konzumují. Nejlepšími zdroji omega-3 jsou olej z krunýřovky krillové, olej z tresčích jater, rybí olej z malých ryb a mořské řasy.
*Příznivého účinku se dosáhne již při dávce minimálně 250 mg EPA a DHA. **Příznivého účinku se dosáhne při přívodu 2 g DHA a EPA denně. *** Příznivého účinku se dosáhne při přívodu 3 g DHA a EPA denně. Doplňkový přívod kombinace DHA a EPA nesmí přesáhnou 5 g denně.