Chromozoom logo

Chromozoom stories

Zajímavé příběhy i názory lidí, kteří již podstoupili tento fascinující proces genetické analýzy.

Louse Thompson

V posledních třech až čtyřech letech jsem změnila životní styl a naučila jsem se toho hodně o svém těle. Některé věci však může vysvětlit jen věda. Nedávno jsem se seznámila s DNA testem Chromozoom, který vám může pomoci vyladit váš životní styl díky tomu, že prozkoumá na vaše geny.

I’ve made many lifestyle changes over the past three to four years and I’ve learned a lot about my body along the way. However, there are some things that only science can explain. I was recently introduced to Chromozoom which is a DNA test that can help you fine-tune your lifestyle by looking at your genes.

Zdroj: Instagram

Jack's Journal

Takže jsem z toho docela nadšený... Dnes jsem si v pohodlí domova vyzkoušel Chromozoom, který byl vyvinut týmem genetiků, lékařů, biologů a farmakogenetiků. Zabývají se zkoumáním návaznosti mezi vaší DNA a vašímživotním stylem.

So I’m pretty excited about this... Today I got to try out Chromozoom in the comfort of my own home. Created by a team made up of geneticists, medics, biologists (cellular and molecular) and pharmacogeneticists, all involved in investigating the link between your DNA and your lifestyle.

Zdroj: Instagram

Hailey Hall

Život může být tak hektický a rychlý, že se často snažíme zvládnout všechno, co nám přinese. Ale co kdyby existoval lepší způsob, jak být informovaný a lépe se rozhodovat? Chromozoom nabízí analýzu DNA, která odhaluje genetické predispozice, odemyká skryté potenciály a poskytuje doporučení, která vám mohou pomoci žít co nejlépe. Na rozdíl od jiných analýz DNA nabízí Chromozoom přehled v kategoriích, které zahrnují výživu, pleť, krásu, kondici, zuby a zrak - díky tomu získáte znalosti, které vám umožní rozhodovat se tak, jak je to pro vás nejlepší.

Life can be so hectic and fast-paced that we often find ourselves just attempting to deal with whatever it throws at us. But what if there was a better way to be informed and make better choices? Chromozoom offers a lifestyle DNA analysis that reveals genetic predispositions, unlocks hidden potentials and provides tailor-made recommendations that can help you live your best life. Unlike other DNA analysis, Chromozoom offers insight across categories that include nutrition, skin, beauty, fitness, dental and vision - arming you with the knowledge to make choices that are best for you.

Chcete se podělit o svůj příběh?

Pokud jste klientem Chromozoom a už máte za sebou proces genetické analýzy, můžete se s námi podělit o svůj unikátní příběh, který zde s velkou radosti zveřejníme. Prosím, napište nám přes kontaktní formulář, kde se domluvíme na detailech.

Em Furey

Před pár týdny jsem poslala vzorek DNA do laboratoře Chromozoom, abych se nechala otestovat na geny, které by mi mohly pomoci zlepšit mé celkové zdraví a fungování těla. Zjistila jsem, že sportovní analýza mi prozradila něco, o čem jsem neměla ani tušení, například mé přirozené přednosti k vytrvalosti a zda se mi vůbec vyplatí se zaměřovat na silový / rychlostní trénink. 

A couple weeks ago I sent off a DNA swab sample out my mouth to the Chromozoom lab to be tested for any genes that could help educate me on my overall health and body functioning. I found the sport analysis showed me things I had no idea about, such as where my natural advantages lie around endurance and whether it is still worth me training for power / speed. 

Zdroj: Instagram

Sam Thompson

Neustále se snažím zlepšovat své zdraví a kondici, a tento test mi opravdu pomohl vyladit svůj životní styl díky pohledu na mou genetiku. Je úžasné vidět, jak mé DNA mi pomáhá dosahovat stanovených cílů v oblasti fitness a také výživy, a tím mi pomáhá dosáhnout mého potenciálu!

I’m always keen to find out how I can improve my health and fitness, and this DNA test has really helped to fine-tune my lifestyle by looking at my genetics. It’s amazing to see how my DNA composition can help me further attain my goals in fitness and also nutrition to help me achieve my potential!

Zdroj: Instagram

Názory klientů

Naše zákaznická základna je pro nás velice důležitá a jejich spokojenost je naším nejvyšším cílem. Proto nám udělá velkou radost, když nám klienti posílají své příběhy o tom, jak jim naše služby pomohly zlepšit jejich zdraví, krásu a sportovní výkon. V této sekci se podělíme o některé z těchto inspirujících příběhů. Jsme vděčni za každého klienta, který se rozhodl svěřit nám svůj příběh, a doufáme, že tyto zkušenosti vás také inspirují a motivují na cestě za dosažením vašich vlastních cílů.

Václav Grimler

Kvůli práci nestíhám trénovat každý den, proto chci, aby každý trénink byl efektivní. Neustále chci zlepšovat svůj výkon, a tak jsem se rozhodl zkusit DNA test Sport. Sada přišla rychle, na výsledky jsem si ale musel chvíli počkat. Vše jsem následně měl možnost konzultovat přímo s genetikem. Používám Chromozoom jako wikipedii o svém těle. Naučil jsem se správně protahovat a regeneruju daleko rychleji.

Veronika Šimková

Tento test mi ukázal, jaký typ stravy a cvičení je pro mě ideální na základě mé genetiky. Jediné, co mi chybí, je možnost stažení výsledků do telefonu. Výsledná zprává mi přišla celkém komplikovaná, vzhledem k velkému množství informací, ale rozhovor s genetičkou mi následně všechno ujasnil. Doporučuju!

Jana Čílová

Byla jsem často nemocná a hledala řešení jak z toho ven, krátkodobě mi pomohla hlíva ústřičná, ale po nějaké době přestala fungovat. DNA test mi pomohl narovnat moje rytmy a stabilizovat se. Moc se mi líbí přehled o mém těle, více se soustředím na cholesterol, na který mě test upozornil, stejně jako na vyšší riziko závislosti na alkoholu, tak si na něj od té doby dávám pozor.

Jan Wirth

Chromozoom mi poskytl velmi podrobný popis mého genetického profil, kde jsem zjistil předpoklady k mé fyzické struktuře. Zjistil jsem, že mám vyšší poměr svalové tkáně, což mě kategorizuje spíše jako vytrvalostního sportovce. Toto zjištění mě utvrdilo v mém rozhodnutí pokračovat v běhání a nevzdávat se svých snů o maraton.

Aneta Žídková

Komplexní DNA test mi poskytl překvapivé informace o mém těle. Pomohl mi pochopit, že moje sebevědomí po porodu bylo ovlivněno více mým psychickým stavem než genetikou. Navíc mi dal konkrétní nápady, jak se o sebe lépe starat - například tím, že potřebuji více vitamínu B6. Test mě také upozornil na to, že mám předpoklady k citlivé kůži, což mi pomohlo přizpůsobit svou péči o pokožku.

Jakub Šotol

Test mi dorazil rychle, čekání na výsledek bylo delší. Pohybu mám dost a jediné s čím bojují je jídlo. Výsledky z testu Nutri mi pomohly si srovnat jídelníček a pochopit jaké následky očekávat, pokud si nebudu pozor dávat na některé potraviny. Navíc jsem při online konzultaci dostal hromadu tipů jak se ke svému tělu chovat.

Martin Klimeš

Chromozoom 360 mi dal novou motivaci do hubnutí. Většinu času v práci sedím, jím nepravidelně a na pohyb po prácí nemám náladu a stres v práci tomu taky nepomáhá. DNA test jsem dostal jako dárek a vyzkoušel to bez velkých očekávání. Samotná analýza byla dost komplexní a chvíli jsem zpracovával všechny souvislosti, které mě předtím nenapadaly. Zkouším chodit delší tratě v komfortním tempu, přesto jdou kila docela dolu.

Jeden test na celý život

Genetická predispozice k nedostatku vitamínu D, náchylnost k intoleranci na lepek nebo sklon k vysokému krevnímu tlaku. Tyto i další užitečné informace umí odhalit DNA testy značky Chromozoom, která staví na vědeckém zázemí skupiny GHC. Aby byla cesta ke zdravému životnímu stylu co nejjednodušší, vyvinula firma vlastní aplikaci sloužící jako trenér, poradce i nutriční terapeut v jednom.

Zdroj: Forbes

Napsali o nás

Články, tiskové zprávy a zajímavosti o značce Chromozoom