Od mravenčení v ústech po kopřivku nebo bolest žaludku – potraviny, které vám nesednou, mohou vyvolat celou řadu záhadných a nepříjemných příznaků. Tradiční lékařský názor je, že potravinová intolerance se projevuje trávicím problémem – způsobuje plynatost, bolesti břicha nebo průjem. Zatímco potravinové alergie se týkají celého imunitního systému. V této části zjistíte, jak dobře snášíte běžné složky potravy. Uvidíte, že pokud se budete podezřelým potravinám vyhýbat, vaše energie a nálada se výrazně zlepší, a nepříjemné střevní příznaky se zmírní či vymizí. Je také důležité identifikovat dané složky a zkontrolovat, zda se nevyskytují v žádných výživových doplňcích, které užíváte.
-
01
Predispozice k rozvoji potravinových alergií
-
02
Intolerance na lepek
-
03
Laktózová intolerance
-
04
Citlivost na cukr
-
05
Fruktózová intolerance
-
06
Histaminová intolerance
-
07
Alergie na mléko
-
08
Alergie na arašídy